Rachel Byarugaba

PhD Student
Kurzportrait
- Seit Oktober 2021 Doktorand im Fachgebiet Management agrarischer Wertschöpfungsketten und Quality Dynamics/Postharvest Management of Perishable Crops Forschungsgruppe an der Humboldt-Universität zu Berlin.
- 2019–2021 Teilzeit-Lehrende, Fachgebiet Environment and Livelihoods Support Systems, Faculty of Interdisciplinary Studies, Mbarara University of Science and Technology, Uganda
- 2010–2020 Graduate Assistant, Fachgebiet Food Technology and Nutrition, School of Food Technology Nutrition and Bioengineering, Makerere University, Uganda
- 2019 M.Sc. in Applied Human Nutrition, Makerere University, Uganda
- 2006 B.Sc. in Food Science and Technology, Makerere University, Uganda
Forschungsinteressen
- Produktentwicklung von Lebensmitteln
- Ernährungssysteme und Ernährungssicherheit
- Nahrungsmittelqualität
Projekte
- InNuSens (2021 - 2024)
- Fruits and Vegetables for All Seasons (FruVaSe): Technische und administrative Assistentin (2018-2021). Gefördert von der Bundesrepublik Deutschland, Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE)
Publikationen
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Byarugaba, R., Nabubuya, A., & Muyonga, J. (2020). Descriptive sensory analysis and consumer preferences of bean sauces. Food Science & Nutrition, 8(8):4252-4265. https://doi.org/10.1002/fsn3.1721
- Wasswa, M.S., Fungo, R., Kaaya, A., Byarugaba, R., & Muyonga, J. (2021). Influcence of sun drying and a combination of boiling and sun drying on the retention of nutrients and bioactive compounds in cowpea (Vigna unguiculata (L.) Walp) leaves.African Journal of Biological Sciences, 3(3), 48-58.